We zijn in San Francisco (geweest) - Reisverslag uit Santa Cruz, Verenigde Staten van Gerda en Teun Plug - WaarBenJij.nu We zijn in San Francisco (geweest) - Reisverslag uit Santa Cruz, Verenigde Staten van Gerda en Teun Plug - WaarBenJij.nu

We zijn in San Francisco (geweest)

Door: Gerda en Teun ook

Blijf op de hoogte en volg Gerda en Teun

29 Juni 2011 | Verenigde Staten, Santa Cruz

Hoi allemaal,

Totaal gefietst: 8976 km.
Teun: 2 lekke banden,
Gerda: 6 lekke banden, schroefje bagagedrager verloren, afgebroken voorderailleur.

Na 2 dagen fietsen vanuit Sacramento hebben we de Westkust bereikt. De Coast-to-Coast route hebben we volbracht. Met dank aan Gijs en Aimee, die de route in 2009 hebben gefietst en waar we veel informatie van hebben gekregen. We kwamen op donderdag aan en het was moeilijk een hotel te vinden. Dit weekend was het nl. Gay Weekend met als afsluiting de Gay Parade op zondag. We konden een hotel in het centrum krijgen: 3 nachten voor 1000 dollar. Vonden we toch een beetje te gek. We hebben een hotel gevonden in Zuid-San Francisco. ’s Morgens op de fiets naar het centrum. We zijn met de fiets over de Golden Gate Bridge gegaan. Geweldig!!! Alleen het was vreselijk druk. Over de Fisherman’s Warf gewandeld, waar allerlei muzikanten, levende standbeelden, breakdancers etc. hun kunsten laten zien. Ook mensen die met een bordje in de hand zitten: “Why lie, I need a beer” en andere kreten. Gewandeld in Chinatown en natuurlijk zijn we in die straten geweest die heel steil omhoog gaan en waar die “cable-cars” rijden. We zijn ook op Alcatraz geweest. Omdat wij in het weekend hier zijn waren alle kaartjes naar Alcatraz al dagen uitverkocht, alleen voor zaterdagochtend 9:30 uur een combinatiekaartje naar Alcatraz en Angel Island konden we nog krijgen. Dat hebben we genomen. De gevangenis was erg indrukwekkend. Te bedenken dat hier mensen echt gevangen hebben gezeten in die hele kleine cellen. Al Capone heeft hier 4 jaar gevangen gezeten. De cel van Al Capone bestaat niet, de gevangenen “verhuisden” regelmatig naar een andere cel. We hadden een audio tour, in het Hollands, dus we konden alles goed volgen. We zijn ook in een isoleercel geweest. Er stond een meneer die dan de deur met een klap dichtgooide, helemaal donker was het dan. De gevangen e verbleef hier in zijn “birthdaysuite”of te wel in zijn nakie. Een oud-gevangene van Alcatraz heeft een boek over zijn tijd in de gevangenis geschreven en zat hier zijn boek te signeren. Daarna naar Angel Island waar we een rit van een uur met een tram hebben gemaakt. Gelukkig had ik mijn regenjasje mee, want het was fris met het windje in de open tram. Het stadion van de Giants ligt op de weg naar het hotel en toen we er zaterdagavond langs fietsten was het een drukte van jewelste. Er was een wedstrijd, en de kleur van de Giants: oranje. Het leek wel of Oranje speelde, we voelden ons gelijk een beetje thuis. Onderweg naar het hotel zijn 148 stoplichten en alle fietsers rijden (als het kan) door rood. De eerste dag bleven we nog netjes wachten, maar de tweede dag deden we dat ook. Toen we weer naar het hotel fietsten was het even schrikken. Eerst hoorden we iets wat we niet thuis konden brengen. Maar toen er een politiewagen achter ons reed, begrepen we dat het geluid kwam uit een luidspreker die meerdere keren zei: “bycicle” en “to the right”. Wij stoppen, weer die luidspreker: of we door wilden rijden. Het was niet voor ons maar voor een auto die werd aangehouden. Zondag verlieten we San Francisco, nadat we de Gay Parade hebben gezien. Vooraf gegaan door vele honderden homosexuele motorrijder(ster)s. We zijn nu alweer een stukje langs de kust naar het zuiden gefietst en rijden langs rotsen in de zee en mooie strandjes. Aan de kust is de temperatuur een beetje laag, door de zeewind. Vandaag hebben we een rustdag in Santa Cruz en het regent pijpenstelen. Een meneer vertelde ons: deze regen is hier in de zomer erg ongewoon. Normaal gesproken valt er hier in juni 5 mm regen in de hele maand. En dat valt precies als wij er zijn. Maar er is ons beloofd: in Los Angeles het is warm en droog.

Dat was het weer tot nu. We zijn nog steeds blij met jullie reacties en lezen ze graag!!
Met groet, Gerda en Teun ook.

• 29 Juni 2011 - 08:09

Nicole:

Leuk om een oom en tante te hebben die alvast de wereld verkennen. Ik weet nu tenminste dat San Francisco op het wensenlijstje erbij 'moet'!
    Blijf vooral genieten, wij genieten mee op afstand.
    Lieve groet, Nicole

• 29 Juni 2011 - 13:12

Janny En Ronald:

Hoi globetrotters, nu jullie het over regen hebben. Bij ons (in koedijk) heeft het gisteravond heel erg geregend. Het kwam zo gezegd met bakken uit de hemel vallen en het ging ook gepaard met hagel. Dit laatste is voor deze tijd van het jaar toch wel vreemd. Zo zie je ook hier is 't weer enigzins van slag. Verder heeft een zekere Dirk Bruins gebeld,dit i.v.m. de garage. Hij zal t.z.t. wel weer contact met jullie opnemen.Janny vraagt of Gerda alvast kan nadenken over een boodschappenlijstje,want voordat je het weet,dan is ook jullie vakantie weer finito. Nee hoor,blijf genieten. Lfs J+R

• 29 Juni 2011 - 18:54

Sandra:

Zo de grote overtocht hebben jullie gehaald, gefeliciteerd!!
    Nou Gerda, gisteren niet je plekje voor je vrijgehouden, sorry, ik moest fietsen en zoals je kan lezen hierboven het was even noodweer en precies op dat tijdstip.
    Het zal wel weer even wennen zijn geweest in een grote stad, maar San Fransisco moet wel een hele leuke stad zijn, dus dat is vast wel goed gekomen.

• 29 Juni 2011 - 19:51

Cilia:

Gefeliciteerd met het volbrengen van de Coast to Coast route!

Jullie belevenissen in San Francisco zijn gedeeltelijk te herkennen voor ons, op onze reis naar Nieuw Zeeland hebben we daar een tussenstop gemaakt van 1 dag en nacht. Onze slaapplek was in een youth hostel vlak bij Fisherman's Warf.
    Leuk om de foto's te zien, een stuk herkenning.
    Op onze terugreis naar de airport vertelde de chauffeur dat hij niet eens een winterjas had!

Genieten om zo langs de kust te fietsen?

Groetjes, Cilia en Jan

• 03 Juli 2011 - 07:44

Marielle:

Lieve pa en ma, al jullie fotos lijken wel plaatjes uit de film!!! Het is wel moeilijk te geloven dat jullie daar echt zitten!!! Hoop dat we snel weer kunnen skypen!!! Hier gaat het allemaal best goed. Veel liefs van ons allemaal.

• 04 Juli 2011 - 18:26

Elna:

Hoi Teun en Gerda,

Gefeliciteerd met het bereiken van San Francisco!
    Geweldig dat jullie je droom waarmaken en nog veel plezier en avontuur gewenst met het laatste stuk.
    Groetjes Elna