Arizona en Apache
Door: Gerda en Teun ook
Blijf op de hoogte en volg Gerda en Teun
26 April 2011 | Verenigde Staten, Superior
Totaal gefietst: 5900 km.
Teun: 1 lekke band,
Gerda: 2 lekke banden, schroefje bagagedrager verloren, afgebroken voorderailleur.
Rustdag in Superior, een mijnstadje in Arizona. We staan met onze tent in de voortuin van het huis van de campingbazin. Tussen de cactussen, met bomen voor de schaduw, alweer erg leuk.
Zoals al in ons vorige verslagje al aangegeven hebben we een aantal zware dagen gehad. En ook naar Superior was het tamelijk zwaar. We gaan i.v.m. de wind, zie verderop in het verhaaltje, vroeg weg, dat houdt in half 5 op en proberen om 6 uur op de fiets te zitten. Dat houdt wel in dat je met 0 graden aan het ontbijt zit, terwijl bij de lunch te temperatuur al rond de 30 graden is.
Het meeste wat ons tegenzit is de wind. In de 2e helft van de ochtend komt de (westen) wind opzetten en loopt dan op naar een windkracht 6 tot 7. Aan een hele dag tegenwind heb je niets en kost alleen maar energie. Met onze voor- en achtertassen zijn we daarbij ook nog een mooie windvanger. Bij een berg opfietsen weet je in ieder geval dat je ook weer een afdaling krijgt, maar als je tijdens de afdaling behoorlijk moet blijven trappen ben je het wel een keertje zat.
In het vorige verhaal hebben wij de afstanden e.d. eens opgeven in Amerikaanse eenheden. Het is net als bij de invoering van de euro dat je alles moet blijven terug rekenen om goed beeld te hebben van werkelijke afstanden, gewichten, temperatuur, e.d.
We hebben overnacht vanaf Silver City in: Buckhorn, Safford en bij een Casino in het Apache reservaat. Tussen Buckhorn en Safford gaan we van New Mexico naar Arizona. In Arizona doen ze niet mee met de zomertijd dus weer het horloge, telefoontje, wekker, fototoestel, videocamera etc. een uur achteruit gezet. In Safford was weer heel leuk, we kwamen daar op de camping aan, een hele grote camping, maar niemand te zien. Uiteindelijk toch de manager gevonden. De plaatsen voor de tenten werd op het ogenblik besproeid en het was paasweekend, en de manager (een oudere vrouw) kon zelf die dingen niet uitzetten. We mochten wel in de recreatieruimte slapen, daar was ook een keuken en televisie etc. Het kostte 10 dollar p.p., maar omdat het Pasen was hoefden we maar 10 dollar in totaal te betalen. We hadden die dag 130 km gefietst, dus het was heerlijk dat we geen tent hoefden op te zetten. In de supermarkt, waar we boodschappen gingen doen, hadden ze gegrilde kip. Dat smaakte heerlijk na zo’n vermoeiende fietsdag. De fietsdag zelf was dus 130 km, we moesten 2 passen over. Het viel erg mee de beklimmingen, maar wel veel wind, de afdaling was geweldig, je komt een hoek om en opeens zie je bergen, in allerlei kleuren en vormen. De bergen zijn kaal en alleen begroeid met cactussen hier en daar. Gisteren vanaf het Apache reservaat, hadden we ook weer een pass, heel gelijkmatig, niet zo steil, maar die afdaling weer zo prachtig, hele ruwe, ruige bergen, met deze keer de “echt “ Indianen –cactussen,noem ik het maar. Bergen die opgestapeld lijken uit losse rotsen. We vonden deze bergen zo mooi, dat we besloten hebben hier een rustdag te houden en vanmiddag terug gaan wandelen naar die bergen om ze nog eens te bekijken.
In het Apachereservaat zijn we naar het Casino geweest, de camping was op het terrein van het Casino. Een hele grote hal met honderden speelautomaten, waar overal mensen achter zaten, het enige wat ze deden was iedere keer maar weer op een knopje drukken, in de hoop dat er nu geld uit zou komen en gratis cola drinken. Wij hebben in ieder geval niet gegokt, we hebben het gelaten bij een kopje koffie drinken hier. Het lijkt net of we in een ander land zijn beland, je ziet hier heel veel Apaches, Indianen dus, en in mijn beleving is een Indiaan, gespierd en slank, hier zijn ze vet en dik.
Voor mensen die nog een leuke baan zoeken: Guest greeter.
Dat is iemand die bij de ingang van een supermarkt een karretje aangeeft en zegt: Hello sir, how are you today?
Blijf reageren, het blijft leuk reacties uit Nederland te lezen, net of je niet zo ver van huis bent.
Groetjes van de Plugjes.
26 April 2011 - 21:45
Cilia:
Hoi Gerda en Teun,
Zou dat dan "het" baantje voor mij zijn....guest greeter? Wel apart hoor om zo de klanten welkom te heten!
Wat een avonturen beleven jullie toch, dikke vetten indianen i.p.v. stoere Kluk Kluks ;-)
De hoeveelste staat is dit waar jullie nu in fietsen?
Nog maar 100km en dan is de grens van 6000 bereikt.
Amerikanen zijn dus wel een gastvrij volk haal ik uit jullie verhalen.
Nou wij hebben hier de warmste Pasen sinds 1130, ja echt 1130, gehad volgens Erwin Kroll. We hebben echt zuper weer al een hele tijd. Helaas komt daar vanaf vanavond een end aan en dat is wel te voelen hoor, maar nog lang niet de nul graden die jullie 's ochtends meemaken.
Wel cool hoor dat jullie zo vroeg opstaan om een flink end op weg te zijn voordat de wind toeslaat. Leuk ook dat jullie jezelf toestaan om een rustdag in te lassen om van de omgeving te genieten: daar gaat het toch vooral om.
Oh ja, door de droogte ontstaan er heidebranden, prachtige natuurgebieden liggen zwartgeblakerd.
Verder is het voetballen spannend, voor als je er van houdt, FC Twente, Ajax en PSV kunnen allemaal nog kampioen worden met nog 2 wedstrijden te gaan.
Komende vrijdag trouwen William en Kate in London. Het huwelijk wordt in heel veel landen uitgezonden. Het wordt genoemd een sprookjeshuwelijk omdat Kate een gewoon burgermeisje is en William in lijn de 2e troonopvolger is. Het huwelijk wordt nu al vergeleken met dat van William's vader en moeder: Charles en Diane.
Dit zijn zo'n beetje de hoogtepunten die hier nu spelen.
By the way: weer leuke foto's staan bij het vesrslag!
Veel plezier verder onderweg met hopelijk weinig tegenwind.......
Groetjes van Cilia en Jan
27 April 2011 - 17:52
Anneke:
Hallo Gerda en Teun
Zo te lezen hebben jullie al aardig wat kilometeres weggetrapt,ik vind het echt een prestatie,nu al in Arizona,bergen op en bergen af ,wind tegen en toch nog 130 km gefietst.volgens mijn tante ,die nu bij mijn moeder is ,zijn de mensen in het zuiden van de States meestal erg gastvrij wat ik ook wel begrijp uit jullie verslagen.De helft van de reis zit er nu denk ik wel op ,maar ga zo door,we blijven jullie volgen.
groetjes Truus en Anneke -
28 April 2011 - 06:27
Ruud En Trudy:
Wat gaan jullie lekker , voor ons is het toch te zwaar denk ik.( moeten toch meer trainen)
We zijn nog steeds niet weg, telkens komt er wat tussen met de kids , oppassen, verbouwen etc.
Maar misschien kunnen we aan het eind van de maand toch de fiets pakken.
Meegenieten met een ander is ook leuk.
veel plezier.
28 April 2011 - 14:53
Hans En Rina:
Het doet me deugd om eens een fotote zien met lekkere grote kippen ik was al bang dat jullie ondervoed zouden raken (grapje),het is echt een vacantie die je niet kan verzinnen dit verzin je zelf niet ,maar jullie wel ,het is allemaal wel heel veel avontuur Dus nogmaals een paar kalme saaie dagen
Het nieuws heb ik op de site gezet
liefs -
29 April 2011 - 19:06
Henk En Marjan:
Wat een prachtige foto's! Dit zijn de plaatjes waar wij aan denken als het over Amerika gaat. Maar wat een afzien zeg.... pffff, we moeten er niet aan denken om zoiets zelf te moeten doen. Met de camper hebben we gister een prachtige slingerweg omhoog/omlaag gedaan, maar eerlijk gezegd is dat 'we' niet op zijn plaats natuurlijk, het is onze camper die het zware werk doet (en Henk die de bochten stuurt)... Wat ontmoeten jullie toch een lieve mensen onderweg, heerlijk en jullie verdienen het!
Heel veel plezier nog, we wachten vol smacht op jullie nieuwe bericht en hopen dat wij dan net weer een internetplekje hebben kunnen vinden om het te lezen.
Salut et bon nuit et bon voyage!
Henk en Marjan -
29 April 2011 - 20:02
Aimee (Gijs&Aimee):
Hoi bikkels! Vrijdagavond is het nu hier, heb de hele week 't kantoor-bestaan geleid, en dan lees ik jullie belevenissen en denk ik meteen weer terug aan onze precies dezelfde reis alweer 2 jaar geleden.... wat verlang ik dan terug, en koester ik opnieuw de ontzettend mooie ervaringen die jullie nu ook opdoen. Over de wind, over de schoonheid van het westen waar julie nu geraken, over de gastvrijheid, en die herkenbare foto's, ook wij stonden daar in Superior in die voortuin! En ook lees ik dat jullie zware dagen hebben: die k-wind konden wij ook af en toe zo missen als kiespijn, verschrik-ke-lijk! Niet uit te leggen hoe erg die wind daar is. Ik lees dat jullie er heel slim mee omgaan (wij stonden uiteindelijk ook om 4 uur in de ochtend op) en volgens mij lukt het jullie toch om volop te genieten, dat is heel belangrijk want op die manier gaan jullie het vast en zeker redden! Blijf schrijven want we leven mee en door jullie verhalen genieten wij nog een keer (maar dan vanaf de luie bank, van die prachrige reis, die we nooit van ons leven zullen vegeten (en zelfs 2 jaar geleden nog bewonderende reacties geeft)! Zet 'm op Gerda en Teun! -
29 April 2011 - 20:36
Hans En Annelise:
Geweldig! We volgen jullie op de voet. Leuk al die aardige mensen die jullie tegenkomen, maar de tegenwind lijkt me ook helemaal niets! En zo vroeg opstaan om de ergste wind te vermijden en dan ook nog zo koud, is niets voor mij. Jullie rijden wel elke dag enorme afstanden, maar dat zal ook wel moeten als je van die grote afstanden overbruggen moet. Hebben jullie nog wat van die vreselijke stormen meegekregen die- ik denk- de regio die jullie nu bezoeken teisteren? Hoop het niet, maar de winden die jullie nu ondervinden zijn waarschijnlijk uitlopers ervan?
Wat een prachtige reis maken jullie toch! En leuke foto's, vooral die kip! Een tientonner. Is-ie helemaal opgegeen of hebben jullie er een aantal dagen van gegeten? Hoe is het om zo in je uppie door de woestijn te rijden? Kom je nog wel eens iemand tegen? Houd vooral vol, dan genieten we mee.
Veel liefs en weinig lekke banden,
Annelise en Hans -
29 April 2011 - 23:02
Marielle:
Lieve Pa en Ma,
We hebben elkaar gisteren gesproken via de skype. Was wel even goed om jullie te zien en te horen. Donny is bijna jarig. We zijn net terug van koninginneavond in St Pancras samen met Coby en Rene. Was Erg gezellig. Donny nog even in het zonnetje gezet omdat hij bijna 18 jaaar is. Mis jullie op deze momenten wel heel erg maar geniet van jullie avonturen die we kunnen lezen. Hebben jullie de tornados ook achter jullie gelaten?? Veel liefs van ons allemaal!!!